1. | Which is the new grievance redressal feature launched by NPCI on BHIM UPI app for the users? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The National Payments Corporation of India (NPCI), the umbrella entity for digital payments in India, has launched a new application named "UPI-Help" on BHIM UPI. |
2. | The Cabinet has approved the PMSSN as a single non-lapsable reserve fund for health, to credit the share of health from proceeds of Health and Education Cess. What does PMSSN stand for? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Union Cabinet has approved the creation of Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Nidhi (PMSSN), a single non-lapsable reserve fund for health. |
3. | Who has won the Album of the Year award at the Grammy Awards 2021? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Taylor Swift Album Folklore has won the Album of the Year award at the Grammy Awards 2021. |
4. | Which country has recently suspended the use of AstraZeneca's COVID-19 vaccine? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Netherlands has suspended the use of AstraZeneca's COVID-19 vaccine. The use of these vaccines has been suspended due to the occurrence of side-effects. |
5. | Marvin Hagler, who has passed away, was one of the greatest legends in which field? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The former undisputed middleweight boxing legend "Marvelous" Marvin Hagler has passed away. He was 66. |
6. | Which country has taken over Saudi Arabia to become the second-largest oil supplier of India as of February 2021? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The United States has overtaken Saudi Arabia as India's second biggest oil supplier. |
7. | Who has become the 1st batsman to score 3000 runs in T20 International Cricket? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Virat Kohli has become the 1st batsman in the T20 International Cricket to score 3000 runs. He achieved this feat during the 2nd T20 match against England. |
8. | The National Vaccination Day/National Immunization Day is marked on which day of the year in India? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The National Vaccination Day, (also called the National Immunization Day), is celebrated every year on March 16 in India. |