1. | Which state has signed an MoU with NECBDC for Bamboo Entrepreneurship & Infrastructure Development? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Jammu & Kashmir has signed an MoU with North East Cane & Bamboo Development Council (NECBDC) for setting up 3 bamboo clusters in Jammu, katra & Samba Districts of Jammu & Kashmir. |
2. | The first ice climbing festival recently held at which place? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: In Leh the first - ever Ice climbing festival was celebrated in Nubravalley. This Seven Day event was organized by Nubra Adventure Club. |
3. | Which country has blacklisted Xiaomi Corp? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The US government has blacklisted Chinese smartphone maker Xiaomi Corp. |
4. | Which state government has decided to develop the Chandrabhaga and Talsari beach? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Odisha Chief Minister Naveen Patnaik has decided to develop the Chandrabhaga and Talsari beach with world class amenities to attract more domestic and foreign tourists. |
5. | Which state government has announced to provide a financial assistance to the farmers for keeping stray cattle at their homes? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Chief Minister of Uttar Pradesh Yogi Adityanath has announced that the government has decided to provide a financial assistance of Rs 900 per month to those farmers who are ready to keep stray cattle at their houses and provide a shelter to them. |
6. | Which state has waived off the examination fees for matriculation students? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Odisha Chief Minister Naveen Patnaik has announced that no fee will be charged from students appearing in the Matric examination of the ongoing academic session. |
7. | India's first 'Fire Park' has been inaugurated in which state? |
|||||||||
Answer: Option A Explanation: India's first "Fire Park" has been inaugurated in Odisha's Bhubaneswar. The Fire Park aims to spread awareness on fire safety measures. |
8. | The Hubbali to Dharwad Bus Rapid Transit System (BRTS) project was recently inaugurated in which state? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Vice President M Venkaiah Naidu recently inaugurated the Bus Rapid Transit System (BRTS) project between the twin cities of Karnataka, Hubli and Dharwad. |