1. | In India, 14th April is observed as the anniversary of which Indian leader? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Ambedkar Jayanti is an annual festival observed on 14 April to commemorate the birth anniversary of Babasaheb Dr. Bhim Rao Ambedkar. |
2. | Who has won the award for "Best Leading Actress" at the 74th edition of the British Academy Film Awards (BAFTA) awards 2021? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Frances McDormand has won the award for "Best Leading Actress" at the 74th edition of the British Academy Film Awards (BAFTA) awards 2021. |
3. | Who has won the award for "Best Actor in a Supporting Role" at the 74th edition of the British Academy Film Awards (BAFTA) awards 2021? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Daniel Kaluuya has won the award for the "Best Actor in a Supporting Role" at the 74th edition of the British Academy Film Awards (BAFTA) awards 2021. |
4. | Who is the incumbent President of the National Council of Applied Economic Research (NCAER)? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Nandan Nilekani is the incumbent the President of National Council of Applied Economic Research (NCAER). |
5. | The 2021 Raisina Dialogue has been organized in a completely digital format due to the COVID-19 pandemic. It is which edition of the annual dialogue? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Prime MInister Narendra Modi inaugurated the 2021 "Raisina Dialogue" the sixth edition of the annual dialogue. |
6. | Dronacharya awardee Sanjay Chakravarty, who has passed away recently at 79, was a coach of which game |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Dronacharya awardee renowned rifle shooting coach Sanjay Chakravarty, has passed away due to Covid-related complications. He was 79. |
7. | Dronacharya awardee Sanjay Chakravarty, who has passed away recently at 79, was a coach of which game? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Dronacharya awardee renowned rifle shooting coach Sanjay Chakravarty, has passed away due to Covid-related complications. He was 79. |
8. | Who has won the AICTE Lilavati Awards, 2020 under the "Women's Health" sub-theme? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Lilavati Award under "Women's Health" sub theme was won by WIT Women Health Coalition from Walchand Institute of Technology, Maharashtra. |