1. | Which social network has been removed by Amazon, Apple and Google for Promotion violence? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Amazon, Apple and Google have removed the social network 'Parlor' favorite of Trump supporters on charges of Promoted violence. |
2. | What is the theme of the 4th One Planet Summit 2021? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The One Planet Summit which will focus on biodiversity to mobilize commitments to protect ecosystems and make links to human health. Convened under the theme of "Let's act together for nature". |
3. | Which nation's President will be the Chief Guest at the India's Republic Day Parade 2021? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Chandrika Prasad Santokhi the Indian - origin President of the South American nation of Suriname will be the chief guest at India's Republic Day Parade on January 26, 2021. |
4. | Which company has partnered with the NITI Aayog to launched the revamped Women Entrepreneurship Platform? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Flipkart has partnered with Niti Aayog to launch the revamped Women Entrepreneurship Platform. |
5. | Which national park has topped in the Management Effectiveness Evaluation report prepared by the MoEFCC? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: According to the survey the Tirthan Wildlife Sanctuary and the Great Himalayan National Park in Himachal Pradesh have performed the best among the surveyed protected areas. |
6. | The year 2021 has been marked as which anniversary of the Swami Vivekananda? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: National Youth Day 2021 will be celebrated on January 12 to mark the 158th birth anniversary of Swami Vivekananda. |
7. | Which Indian batsman has become the first player in the world to hit 100 sixes in all formats against Australia? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Indian team opener Rohit Sharma has become the first player in the world to hit 100 sixes in all formats against Australia. |
8. | The Government of India has sanctioned Rs.37.8 cr for developing the 'Parashuram Kund' in which state? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Government of India has sanctioned Rs 37.87 cr for the Parshuram Kund pilgrimage site in Arunachal Pradesh's Lohit district. |