1. | The Pakistan Army has test-fired its surface-to-surface ballistic missile 'Babar'. What is the strike range of it? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Pakistan Army has test-fired surface-to-surface ballistic missile 'Babar' which has capable of hitting land and sea targets with "high precision" up to 450 kilometres away. |
2. | The National Women's Day of India is celebrated to commemorate the birth anniversary of which female? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The National Women's Day is celebrated every year to commemorate the birth anniversary of Sarojini Naidu, also known as the Nightingale of India. |
3. | The Reserve Bank of India has launched the Financial Literacy Week (FLW) from which date to propagate financial education? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Reserve Bank of India (RBI) has launched the Financial Literacy Week (FLW) from February 8-12, 2021, to propagate financial education. |
4. | Who has been crowned as the winner of VLCC Femina Miss India World 2020? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Telangana based Manasa Varanasi has been crowned as the winner of VLCC Femina Miss India World 2020. |
5. | The Union Defence Minister Rajnath Singh has inaugurated the 'Jalabhishekam' campaign in which state? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The government of Madhya Pradesh has launched a water conservation campaign called 'Jalabhishekam'. |
6. | Who is the author of the book titled "Turn Around India: 2020- Surmounting Past Legacy"? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The book Turn Around India: 2020- Surmounting Past Legacy is authored by RP Gupta. |
7. | Which movie has won the Tiger award at the 50th edition of the International Film Festival Rotterdam 2021? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Tamil film "Koozhangal" has won "Tiger" award, at the 50th edition of the International Film Festival Rotterdam 2021. |
8. | What is the theme of Financial Literacy Week 2021 of RBI? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The theme for 2021 FLW is Credit Discipline and Credit from Formal Institutions. |