1. | Who has won the prestigious "Wildlife Photographer of the Year People's Choice Award" for 2021? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Robert Irwin has won the first prize in the Wildlife Photographer of the Year People's Choice Award Contest. |
2. | Which ministry has signed a contract with BEL to procure a ship-borne modern radio system? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The defence ministry has signed a contract with Bharat Electronics Limited (BEL) to procure a software-defined radio tactical ship-borne system. |
3. | Kempegowda International Airport won the ACI World's 'Voice Of The Customer' Award for the committed services provided during the pandemic. Where is it located? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Bangalore International Airport Limited's, BIAL has received Airports Council International World's 'Voice of the Customer' award to attain global recognition. |
4. | Which company has appointed Sushant Dash as its new CEO in India? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Tata Starbucks has said that it was appointing Sushant Dash president packaged beverages at Tata Consumer Products as the coffee chain's new chief executive officer (CEO) in India. |
5. | India has facilitated the transit of fertilizer export from which country to Nepal? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The India facilitated the transit of fertiliser export from Bangladesh to Nepal via the Rohanpur-Singhabad rail route. |
6. | The International Day of Women and Girls in Science is celebrated on which date? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The International Day of Women and Girls in Science is celebrated on 11 February every year. |
7. | Which state government has resolved to move center for implementation of Swaminathan Committee recommendations? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The Odisha cabinet has resolved to move center for implementation of Swaminathan Committee recommendations. |
8. | The World Unani Day is observed every year on which day? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The World Unani Day is observed globally on February 11 every year to mark the birthday of "Hakim Ajmal Khan". |