1. | What was the profession of Fatima Rafiq Zakaria, who has passed away? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Padma Shri winning renowned journalist, Fatima Rafiq Zakaria, has passed away due to Covid. She was 85. |
2. | Who has been selected for the Chhattisgarh Veerni Award? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Dutee Chand will be honoured with the Chhattisgarh Veerni Award at the inaugural edition of the awards. |
3. | Which country has become the first country to drop out Tokyo Olympics? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The North Korea is first country to announce it will skip out on the delayed 2020 Tokyo Olympic games. |
4. | Nguyen Xuan Phuc is the newly sworn-in President of which country? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: Nguyen Xuan Phuc, has been elected as the new President of Vietnam. |
5. | Which finance institution will periodically publish a Financial Inclusion Index? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Reserve Bank of India will be constructing and periodically publishing a "Financial Inclusion Index". |
6. | Who has been appointed as the new Chairman and Managing Director of SIDBI? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: S Ramann has been appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of Small Industries Development Bank of India (SIDBI). |
7. | On which date the Central Reserve Police Force (CRPF) Valour Day being observed? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Central Reserve Police Force (CRPF) Valour Day (Shaurya Diwas) is observed on 9 April every year, as a tribute to the brave men of the Force. |
8. | Which cricketer has been nominated for the ICC 'Player of the Month'? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Experienced India seamer Bhuvneshwar Kumar was among the cricketers nominated for the ICC 'Player of the Month' award |