1. | K Sivan is likely to inaugurate the 'SriShakthiSat' ground station at Sri Shakthi Institute of Engineering and Technology in which city? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The ISRO chairman K Sivan is likely to inaugurate the 'SriShakthiSat' ground station at Sri Shakthi Institute of Engineering and Technology in Coimbatore. |
2. | Which state is all set to launch the three-tower 'Gender Park'? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Kerala government is all set to launch Rs 300 crore three-tower 'Gender Park' in Kozhikode. |
3. | What is the joint initiative has launched by the India and France to boost ties in sustainable development, environment protection called? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Union Minister of Environment, Forest & Climate Change Prakash Javadekar has launched the Indo-French Year of the Environment. |
4. | Cloris Leachman has passed away recently. She was related to which profession? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The Oscar winning-actor Cloris Leachman has passed away on 27 January 2021. |
5. | Which mobile brand has launched the Shiksha Har Haath initiative for poor students? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The global Smartphone brand Xiaomi India has launched its #ShikshaHarHaath campaign as part of its corporate social responsibility (CSR) initiative. |
6. | Which country has signed an MoU with India for design, manufacture and launch of satellites by students? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: India and Bangladesh has signed a memorandum of understanding to design, make, and launch a satellite fabricated by students from both countries. |
7. | Which state has become the 5th state to complete Urban Local Bodies reforms? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Rajasthan has become the fifth state to complete the Urban Local Bodies (ULBs) reforms stipulated by the Department of Expenditure. |
8. | The School of Public Health has been launched in which state? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: Rajasthan government has launched a new School of Public Health in order to make the policy intervention to build the public health capacity and skills. |