1. | China is building a Polar Silk Road in which ocean? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The China has flagged its interest in building "Polar Silk Road" in the Arctic Ocean which would help in emergence of a new sea route. |
2. | Where will the US-based Cryptocurrency Exchange Coinbase set up its office in India? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The US-based cryptocurrency exchange Coinbase has decided to set up its base in Hyderabad and will hire talents even as uncertainty around the regulation for cryptocurrency continues. |
3. | What are the targets set by India in Renewable Energy Generation by 2030? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The Indian government set a target of 450 gigawatts of renewable energy capacity by 2030. |
4. | The International Transgender Day of Visibility (TDOV) is observed on which date? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The International Transgender Day of Visibility occurs annually on March 31 to raise awareness of discrimination faced by transgender people worldwide. |
5. | Which state has passed the Special Armed Police Bill 2021? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The Bihar Assembly has passed the Special Armed Police Bill 2021. |
6. | Which bank has approved an eight thousand crore rupee for bond borrowing? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The IDBI Bank Board has Approved Rs 8,000 Crore Bond Borrowing Limit For FY22. |
7. | What was the profession of Anil Dharker who has passed away? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: Noted journalist and author Anil Dharker has passed away suffering from heart ailment. He was 74. |
8. | Which of these days is observed as the International Day of Drug Checking? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: The International Day of Drug Checking takes place on March 31 every year since 2017 to ensure people are educated on drugs and aware of their effects. |