1. | What layer in the TCP/IP stack is equivalent to the Transport layer of the OSI model? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The four layers of the TCP/IP stack (also called the DoD model) are Application/Process, Host-to-Host, Internet, and Network Access. The Host-to-Host layer is equivalent to the Transport layer of the OSI model. |
2. | Which of the following services use TCP?
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: SMTP, HTTP and FTP use TCP. |
3. | What protocols are used to configure trunking on a switch?
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: VTP is not right because it has nothing to do with trunking except that it sends VLAN information across a trunk link. 802.1Q and ISL are used to configure trunking on a port. |
4. | If you wanted to delete the configuration stored in NVRAM, what would you type? |
|||||||
Answer: Option A Explanation: The command erase startup-config deletes the configuration stored in NVRAM. |
5. | Which command is used to upgrade an IOS on a Cisco router? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: The copy tftp flash command places a new file in flash memory, which is the default location for the Cisco IOS in Cisco routers. |
6. | Which protocol does Ping use? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: ICMP is the protocol at the Network layer that is used to send echo requests and replies. |
7. | What command will display the line, protocol, DLCI, and LMI information of an interface? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: The show interface command shows the line, protocol, DLCI, and LMI information of an interface. |
8. | How many collision domains are created when you segment a network with a 12-port switch? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Layer 2 switching creates individual collision domains. |