1. | Network 206.143.5.0 was assigned to the Acme Company to connect to its ISP. The administrator of Acme would like to configure one router with the commands to access the Internet. Which commands could be configured on the Gateway router to allow Internet access to the entire network?
|
|||||||
Answer: Option D Explanation: There are actually three different ways to configure the same default route, but only two are shown in the answer. First, you can set a default route with the 0.0.0.0 0.0.0.0 mask and then specify the next hop, as in option A. Or you can use 0.0.0.0 0.0.0.0 and use the exit interface instead of the next hop. Finally, you can use option D with the ip default-network command. |
2. | IGRP uses which of the following as default parameters for finding the best path to a remote network?
|
|||||||
Answer: Option B Explanation: IGRP uses bandwidth and delay of the line, by default, to determine the best path to a remote network. Delay of the line can sometimes be called the cumulative interface delay. |
3. | Which two of the following are true regarding the distance-vector and link-state routing protocols?
|
|||||||
Answer: Option C Explanation: The distance-vector routing protocol sends its complete routing table out all active interfaces at periodic time intervals. Link-state routing protocols send updates containing the state of its own links to all routers in the internetwork. |
4. | What does RIPv2 use to prevent routing loops?
|
|||||||
Answer: Option C Explanation: RIPv2 uses the same timers and loop-avoidance schemes as RIPv1. Split horizon is used to stop an update from being sent out the same interface it was received on. Holddown timers allow time for a network to become stable in the case of a flapping link. |
5. | A network administrator views the output from the show ip route command. A network that is advertised by both RIP and IGRP appears in the routing table flagged as an IGRP route. Why is the RIP route to this network not used in the routing table? |
|||||||
Answer: Option B Explanation: RIP has an administrative distance (AD) of 120, while IGRP has an administrative distance of 100, so the router will discard any route with a higher AD than 100. |
6. | Which of the following is true regarding RIPv2? |
|||||||
Answer: Option C Explanation: RIPv2 is pretty much just like RIPv1. It has the same administrative distance and timers and is configured just like RIPv1. |
7. | What is route poisoning? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: Another way to avoid problems caused by inconsistent updates and to stop network loops is route poisoning. When a network goes down, the distance-vector routing protocol initiates route poisoning by advertising the network with a metric of 16, or unreachable (sometimes referred to as infinite). |
8. | If your routing table has a static, a RIP, and an IGRP route to the same network, which route will be used to route packets by default? |
|||||||||
Answer: Option C Explanation: Static routes have an administrative distance of 1 by default. Unless you change this, a static route will always be used over any other found route. IGRP has an administrative distance of 100, and RIP has an administrative distance of 120, by default. |