| 1. | The square root of 64009 is: |
|||||||
Answer: Option A Explanation:
2|64009( 253
|4
|----------
45|240
|225
|----------
503| 1509
| 1509
|----------
| X
|----------
|
| 2. | How many two-digit numbers satisfy this property.: The last digit (unit's digit) of the square of the two-digit number is 8 ? |
|||||||
Answer: Option D Explanation: A number ending in 8 can never be a perfect square. |
| 3. |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
Answer: Option C Explanation:
|
| 4. | √0.0169 x ? = 1.3 |
|||||||||||
Answer: Option B Explanation: Let √0.0169 x x = 1.3. Then, 0.0169x = (1.3)2 = 1.69
|
| 5. |
|
|||||||||||||||||
Answer: Option A Explanation:
|
| 6. |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
Answer: Option B Explanation:
|
| 7. | The square root of (7 + 3√5) (7 - 3√5) is |
|||||||||||
Answer: Option B Explanation:
|
| 8. | A group of students decided to collect as many paise from each member of group as is the number of members. If the total collection amounts to Rs. 59.29, the number of the member is the group is: |
|||||||
Answer: Option C Explanation:
Money collected = (59.29 x 100) paise = 5929 paise.
|
